Ukrasna Ogledala mogu biti idealno rešenje za Vašu dnevnu sobu:

  • Sa ukrasnim ramom
  • Sa dekorativnom rasvetom
  • Neobičnog oblika i dimenzija
  • Sa raznim ukrasnim motivima i detaljima na staklu

Njima možete Vašu dnevnu sobu učiniti najlepšom prostorijom u domu.

Uređenje Enterijera

Kada govorimo o kompletnom uređivanju i ulepšavanju enterijera važno je da znamo da ne moramo za svaki komad nameštaja ili dekoracije potrošiti veliku sumu novca. Potpuno je prihvatljivo da nešto više novca potrošite na udobnu garnituru ili kvalitetne tehničke uređaje ali na dekoraciju i elemente koji isključivo služe za ukrašavanje dnevne sobe i ostalih prostorija to nije neophodno. Ogledala se mogu uklopiti u svaki budžet, važno je da tačno znate gde ćete ga postaviti i kako će ono izgledati.

Ideje za Ukrašavanje Doma

Ukoliko želite maksimalno da iskoristite ovaj element u ukrašavanju enterijera predlažemo da jedan ceo zid prekrijete upravo jednim velikim ili sa više manjih ogledala. Na ovaj način ogledalo ili više njih će izgledati moćno i pružiće Vam dodatnu svetlost a samim tim što će privlačiti pažnju Vaš jedinstveni stil će se pokazati na delu.

Ogledala po meri su izuzetno praktična jer ih možete postaviti na sve ravne i glatke površine a i maksimalno iskoristiti prostor kojim raspolažete.

Stilizovani nameštaj ukoliko već nema neko od ogledala veoma jednostavno se može dodatno ukrasiti. Tako recimo tabure ili neki drugi komad nameštaja može se iskoristiti tako da se na frontalnoj strani postavi ukrasno ogledalo.

Tajne Ukrašavanja Zidova

Da biste pravilno ukrasili sve zidove Vašeg životnog prostora potrebno je ispratiti i neka od pravila. Tako recimo ukoliko se odlučite za veliko spektakularno ogledalo neka ono bude jedino na tom zidu. Više ogledala na jednom zidu takođe mogu izgledati veoma atraktivno ali u tom slučaju birajte manje dimenzije. Sa zadivljujućim ramom od kovanog gvožđa kojim ste uokvirili ogledalo biće sasvim dovoljno da ukrasite zid dnevne sobe.

Ogledalo koje svojim izgledom odaje utisak pravog umetničkog dela ne treba mešati sa drugim jednostavnijim ogledalima. Isto tako i druge elemente dekoracije treba izbeći u ovom slučaju jer je ono samo po sebi dovoljno za dekoraciju.

Pozicija Ogledala U Prostoru

Kako da odaberete odgovarajući zid i poziciju ogledala? Evo nekoliko predloga i saveta.

Prvenstveno vodite računa o predmetima koji će se reflektovati u njemu. Refleksija izvora osvetljenja pruža bezbroj mogućnosti pri uređenju enterijera naročito modernim dizajnerima. Tako recimo ogledalo u kojem se ogleda raskošan luster pružiće prostoriji još više elegancije i dodatnog osvetljenja.

Rasveta na plafonu se takođe odlično reflektuje u zidnim ogledalima. Viseća ogledala postavljena iznad stola ili komode mogu reflektovati ukrasno cveće ili upaljene svećice i stvoriti impresivan ambijent.

Izgled Ogledala

Danas možete pronaći razne vrste ogledala. Raznolikost ovog elementa ne ogleda se samo u obliku, dimenzijama ili originalnom okviru već i u kvalitetu i izgledu samog stakla. Veličanstveno originalno ogledalo mora imati i istu takvu površinu – glatku i netaknutu, a nju možete upotpuniti i raznim tehnikama slikanja.

Ogledalo u raznim bojama prostoriju čine veselijom i mogu doprineti dobrom raspoloženju. Oštećeno ogledalo treba ukloniti i to ne samo iz praznoverja već iz praktičnih i estetskih razloga, jer Vam ne može pružiti adekvatan i jasan odraz i nije reprezentativno ni u kom pogledu.

Ostavite komentar