Vrste Ogledala za Hodnik

Pri odabiru ogledala za hodnik vodite računa prvenstveno o raspoloživom prostoru. Shodno tome birajte i veličinu ogledala. Što se tiče oblika pratite svoj sopstveni stil i želje i trudite se da ga maksimalno uklopite u stil uređenja kompletnog doma. Bez obzira da li ste se odlučili za manje ili veće, ovalno ili okruglo, pravougaono ili u nekom drugom obliku važno je da ogledalo bude korisno i da zadovolji sve Vaše potrebe.

Ponuda Imperial Ogledala za Hodnik je raznovrsna i kod nas možete pronaći ogledala u raznim dimenzijama i oblicima.

Adekvatno Ogledalo za Hodnik

Kupatilo nije jedina prostorija u kući ili stanu kojoj je ogledalo neophodno, već je i hodnik prostorija u kojoj je ovaj element važan, a evo i zbog čega. Pre nego što izađete iz svog doma spremanje se uglavnom završava u hodniku i ukoliko želite da vidite kako izgleda Vaša odevna kombinacija ili frizura potrebno Vam je ogledalo. Na ovom mestu je ogledalo prvenstveno praktično jer se ne morate vraćati u drugu prostoriju kako biste se ogledali.

Uređenje Doma

Za skladan izgled doma neophodno je da svaka prostorija bude adekvatno opremljena i dekorisana. Kada se kaže svaka prostorija misli se apsolutno na sve pa čak i one koje se smatraju sporednim, poput hodnika. Mnogima je ovo samo jedan običan kutak u kojem odlažu obuću ili jakne a zapravo je reč o prvoj prostoriji na koju gosti obrate pažnju i steknu utisak o Vašem domu. Da bi svako ko kroči u Vaš dom stekao pravi osećaj dobrodošlice i prijatne atmosfere, uređenju hodnika se mora pristupiti pažljivo.

Izazovi Pri Uređenju Hodnika

S obzirom da je u pitanju uglavnom izuzetno mali prostor i da zahteva veliku pažnju pri opremanju i dekorisanju ako nemate ideju ili ne znate na koji način ga urediti potražite pomoć arhitekte. Predlozi i sugestije stručnog lica mogu Vam biti od velike koristi i dati Vam bezbroj rešenja. Poželjno je da zidovi u malim prostorijama budu u što svetlijim bojama poput bele, krem, svetlo sive i sl. Ukoliko želite da ubacite i neku jaku boju ili šarene tapete trudite se da to bude na jednom, eventualno dva zida koji će se na taj način posebno istaći i na taj zid postavite ogledalo ili cipelarnik.

Detalji u Hodniku

Među najčešćim dekorativnim elementima u hodniku možete videti razne vaze sa cvećem, ukrasne korpe za odlaganje kišobrana, pribora za cipele i dr. Što se tiče ostalih elemenata ukoliko to prostor dozvoljava poželjni su i manji taburei ili klupice koji će Vam olakšati obuvanje.

Opremanje Hodnika Nameštajem

Za ovaj mali prostor nije potrebno mnogo nameštaja, šta više reč je o svega par komada a to su komoda za obuću sa čivilukom za kačenje jakni i druge odeće i ogledalo. Da se ne biste svakodnevno susretali sa neredom i razbacanim stvarima odaberite što praktičniji cipelarnik odnosno modele u koje se može odložiti što veći broj komada odeće i obuće. Ukoliko Vam ponuđeni modeli u salonima nameštaja ne odgovaraju po veličini i obliku možete poručiti nameštaj po meri tako da ćete iskoristiti svaki milimetar ove prostorije i u potpunosti ga prilagoditi svojim potrebama ( broj polica, mesto za kačenje garderobe, dubinu cipelarnika itd.)

Korisni Saveti:

  • Dimenzije nameštaja prilagodite veličini hodnika
  • Ne preterujte sa detaljima
  • Rasvetu prilagodite visini plafona ( plafonjere su veoma praktične )

Ormari za Hodnik

Praktičan nameštaj je ključ dobrog uređenja doma. Svaki pažljivo odabrani komad nameštaja pored svoje praktičnosti uz nekoliko detalja može ukrasiti svaki kutak. Ormar u hodniku je idealno rešenje kako biste svu svoju obuću, jakne i slične stvari spakovali na jedno mesto a da pritom ne izgleda pretrpano i neuredno. Uz sve to ukoliko odaberete model ormara sa ogledalom Vi ste ovu prostoriju opremili na najbolji mogući način.

Rasveta u Hodniku

Hodnik je prostorija u kojoj u većini slučajeva nema prirodnog osvetljenja pa je iz tog razloga rasveta neizostavna. U malim i uskim hodnicima preporučuje se postavljanje ugradnih svetiljki a za veće hodnike možete birati lustere i viseću rasvetu. U slučaju da imate prirodno osvetljenje tj. prozore u hodniku iskoristite ih na najbolji mogući način i ukrasite laganim tankim zavesama kojima ćete uneti dodatnu toplinu u ovaj prostor.

Svetle boje zidova male prostorije čine većim i prozračnijim, dok tamnije boje treba koristiti isključivo u većim prostorijama. Postoje razni vizuelni trikovi bojenja zidova koji prostor mogu proširiti ili uvećati. Isto tako zid naspram ulaznih vrata možete obojiti u tamnijoj nijansi u odnosu na boju koja je zastupljena na ostalim zidovima i na taj način će hodnik dobiti na dubini. Sa jarkim bojama ne smete preterivati već se usredsredite na samo jedan zid i obojite ga svojom omiljenom bojom.

Dodatno Osvetljenje

  • Stona lampa koja ujedno može biti i dekorativni element
  • Rasveta u sklopu ogledala koja će Vam pružiti još efikasnije osvetljenje
  • Spot rasveta na stepeništu odnosno gazištima kojom ćete dobiti i podno osvetljenje

Najčešća Pitanja i Odgovori

Kako Najlakše Postaviti Veliko Ogledalo na Zid u Hodniku?

Bez obzira na veličinu i oblik ogledala najlakši način da ga postavite na zid je lepljenjem. Uz pomoć specijalnog silikonskog lepka vrlo jednostavno i brzo možete ga zalepiti na zid. Pored lepka možete koristiti i obostrano lepljive trake kojim ćete ga dodatno pričvrstiti. S obzirom da je u pitanju hodnik gde se na zidovima može pojaviti vlaga preporučuje se korišćenje lepka na bazi polimera koji je otporan na vlažnost i temperaturne razlike.

U Hodniku Ima Vlage, da li se Ogledalo Može Pravilno Pričvrstiti na Zid?

Ako imate problem sa vlagom u hodniku izbegavajte postavljanje ogledala na zid pre nego što prvenstveno u potpunosti ne eliminišete vlagu. Ormar sa ogledalom za hodnik u ovom slučaju je pravo rešenje ili ako već imate ormar bez ogledala na vrata od ormara možete postaviti ogledalo po meri.

Koji je Najbolji Položaj Ogledala u Hodniku?

Po načelima feng shui-a ogledalo ne bi trebalo postavljati nasuprot ulaznih vrata. Po čuvenoj kineskoj veštini življenja i uređenja prostora ulazna vrata smatraju se primarnom tačkom na koju ulazi energija u Vaš dom a ogledalo koje je nasuprot vratima energiji automatski daje izlaznu putanju, te s toga ovo mesto nije poželjno za postavljanje ogledala.

Nazad na vrh