U maloprodajnim objektima danske kompanije JYSK možete naći razne proizvode namenjene opremanju i dekoraciji domaćinstva. Između ostalog u njihovoj ponudi nalaze se i razne vrste i modeli ogledala.

JYSK asortiman ogledala ograničen je na nekoliko boja, dimenzija i oblika što nije slučaj sa asortimanom Imperial Ogledala. Naša ponuda je obogaćena dodatnim uslugama u vidu mogućnosti poručivanja ogledala po meri u željenim dimenzijama, oblicima kao i kreiranju sopstvenog izgleda ogledala.

Imperial Ogledala Vam nude razne mogućnosti kako da oplemenite prostor.

Ogledala u raznim oblicima i dimenzijama sa mogućnošću poručivanja po meri i želji su samo neke od pogodnosti koje imate ukoliko nam ukažete svoje poverenje. U poređenju sa JYSK proizvodima Imperial Ogledala su kvalitetnija, raznovrsnija i izbor je znatno veći. Posetite nas i uverite se u kvalitet naših usluga.

Opremanje i Dekoracija Domaćinstva

Da bismo u svom domu stvorili što lepši i prijatniji ambijent važno je da on ma koliki bio izgleda prostran i da ima dovoljno dnevne svetlosti i zelenila. Ukoliko ste u fazi biranja nekretnine a pritom želite i što bolju lokaciju ono što ćete u tom trenutku videti jesu samo goli zidovi. Dom kakav želite bez obzira gde se nalazi nastaje onog trenutka kada počnete da ga uređujete. U oplemenjivanju svog životnog prostora važan je svaki korak kao i odabir svakog komada nameštaja i detalja. U stvaranju toplog kutka kada je reč o dekoraciji i ukrasnim detaljima jednu od važnih uloga ima ogledalo.

Uloga Ogledala u Prostoru

Najlepša strana Vašeg životnog prostora može biti prikazana upravo uz pomoć ovog elementa. Zapitajte se šta je to što želite da bude dominatno u prostoru i da pri samom ulasku fokus bude na njemu. Tako ćete najlakše pronaći idealno mesto za ogledalo i postaviti ga najbolji mogući način. Velika moć koju ogledalo ima može se prikazati na razne načine od njegove praktične uloge, uloge dekorisanja prostora do reflektovanja Vaših ličnih osećanja, stila, kreativnosti.

Odgovarajuće Ogledalo

Za svaki kutak u Vašem domu u koji ste odlučili da postavite ogledalo potrebno je pronaći odgovarajući model. Tako recimo ukoliko imate uzan i mračan  hodnik poželjno je da odaberete ogledalo sa što kvalitetnijom rasvetom. Jedno od rešenja što se tiče oblika može biti ako postavite mozaik od ogledala na bočni zid. Ukoliko želite da vizuelno produžite hodnik ogledalo na naspramnom zidu će savršeno pomoći u tome.

Generalno šta je u ovom procesu najvažnije? Zidovi ne treba da Vas opterećuju i da previše razmišljate koji ćete iskoristiti za postavljanje ogledala već vodite računa na koje predmete stavljate akcenat i tako ne možete pogrešiti. Raskošna prostorija može nastati i postavljanjem velikog ogledala u ugao prostorije čak i na podu. Kreativnost je najvažnija pri uređenju svake prostorije tako da se potrudite da Vam ona ne manjka.

Neobični Oblici Ogledala

Prazni zidovi su idealni za ovakve modele ogledala. Njihova svojstva idealnog uklapanja u enterijer prostor čine jedinstvenim, upotpunjuju kompletan ambijent a mogu čak i nadomestiti nedostatke pojedinih komada nameštaja.

Za uske prostorije najbolje je postaviti dva ogledala na naspramnim zidovima jer će je oni učiniti vizuelno širom i dubljom stvaranjem efekta duplog prostora. Oblici ogledala i u ovom slučaju mogu biti raznoliki tako da pustite mašti na volju.

Za izgled vedrije sobe ogledalo u kojem se ogleda dnevna svetlost idealno je rešenje. Vodite računa da prelamanje svetlosti ne smeta kada neko sedi ispred ogledala tj. da nije usmereno direktno u oči.

Cveće i Zelenilo u Prostoru

Pri uređenju prostora vodite računa o izboru zelenila i biljaka kao i odgovarajućem mestu na koje ćete ih postaviti. U slučaju da nemate dovoljno prostora a želite da prostor oplemenite ovim detaljima ogledalo Vam i u ovom slučaju može pomoći. Postavljanje ogledala naspram biljaka i zelenila njihovim odrazom reflektovaće još više raskoši u prostoru.

Harmoničan Ambijent i Pozitivna Energija

Podrazumeva se da u svom domu treba da se osećate u svakom momentu prijatno i da ta atmosfera oduševi i sve one koji dolaze i borave u njemu. U kreiranju prijatne atmosfere i harmonije u prostoru najveći uticaj imaju detalji. Pozitivna energija se može uneti kroz mnoge predmete a jedno od takvih je i ogledalo o čemu vrlo često govore i feng shui stručnjaci. Moć koje ogledalo ima kako pojedina saznanja govore su zaista jaka i naš život mogu potpuno da promene.

U raznim studijama govorilo se o psihološkom dejstvu koje ogledalo može imati na Vas i Vaše ukućane. Uz pomoć ogledala može Vam se povećati samosvesnost i podići samopouzdanje. Ovaj momenat je izuzetno važan za razvoj dece. S druge strane ako govorimo o kućnim ljubimcima i tome kakav uticaj na njih ima prisustvo ogledala, situacija je nešto drugačija. Na pse ogledala mogu imati negativan uticaj tj. da izazovu agresivnu reakciju kada vide svoj odraz u ogledalu jer mogu pomisliti da vide drugog psa i osećati se ugroženo.

Svi predmeti i detalji u domu imaju različitu svrhu i uticaj na celokupan prostor. Ogledala ne samo po svojoj praktičnoj nameni imaju veliku ulogu pri dekoraciji prostora. Svaki detalj treba da prati Vaš sopstveni životni stil i da Vaš dom bude Vaša oaza mira u svakom smislu te reči.

Najčešća Pitanja i Odgovori

U Maloj Spavaćoj Sobi Gde Postaviti Ogledalo?

Ukoliko u maloj prostoriji želite da postavite ogledalo a nemate dovoljno prostora ili ne želite da ga postavite na zid iskoristite već postojeće elemente u ovom slučaju plakar. Idealno mesto za postavljanje ogledala u spavaćoj sobi je unutrašnjost vrata plakara čime ste zadovoljili svoju potrebu a ujedno i uštedeli na prostoru.

Koju Vrstu Rama Odabrati?

Imajte u vidu da ramom ogledalo dobija na šarmu. Vaš estetski dojam može biti prikazan upravo odabirom rama za ogledalo. Ono služi i da se uz ovaj već gotov element upotpuni ceo efekat. Zlatni ili drveni obod od starog goblena koji ste restaurirali i pretvorili u ram može Vas podsetiti na neke lepe trenutke iz prošlosti i ovaj detalj Vaš dom učine raskošnijim i bogatijim.

Moderni i neobični ramovi se savršeno uklapaju uz moderan enterijer i kao takvi savršeni su u vidu dekoracije. Ljubitelji svedenog i jednostavnog izgleda prostora mogu se odlučiti za neutralnu boju rama, jednostavnog oblika i sa tankim ivicama.

Nazad na vrh