Koliko je važna primarna i praktična funkcija ogledala isto tako je i veoma značajna estetska uloga pri uređivanju prostora. Ogledala po meri iz naše ponude odgovaraju svakom prostoru i svakom stilu uređenja. Odabirom bilo kog Imperial ogledala po meri na racionalan i potpuno nenametljiv način možete upotpuniti prostor koji uređujete a da pritom ne rizikujete da će odabrani gotov element diktirati uređenje ostatka prostora.

U svakom životnom ili radnom okruženju ogledalo je odavno postalo jedan od neizostavnih elemenata. I ne samo da je važno da je izrađeno od najkvalitetnijeg stakla već se mora što bolje i kvalitetnije uklopiti u određeni prostor.

Šta Vam Mogu Pružiti Imperial Ogledala po Meri?

 • Imperial Ogledala su u osnovi jednostruka stakla i kao takva mogu se jednostavno obrađivati i tretirati.
 • U našem salonu možete naći ogledala po meri u raznim dimenzijama i oblicima koja se veoma jednostavno kače na zid, sa ramom ili odgovarajućom konstrukcijom.
 • Mi Vam garantujemo da će se ogledalo po meri iz naše ponude savršeno uklopiti u bilo koji Vaš prostor.
 • Ogledala po meri ne moraju biti klasična i jednostavna već i okrugla, elipsasta i raznih drugih oblika u šta se možete uveriti posetom našeg salona.
 • U ponudi možete pronaći i ogledala unikatnog izgleda sa gravurama ili peskirana sa raznim motivima.

Slike

Za ulepšavanje enterijera mogu poslužiti mnogi elementi i detalji a jedan od njih je i ogledalo. Bez obzira da li se opredelite za jednostavan model u belom ramu ili možda zlatnom ili srebrnom ovaj izuzetno privlačan i interesantan detalj može vizuelno povećati ili proširiti i produbiti prostor.

Ukoliko ste odabrali željeni komad ogledala dobro razmislite o idealnom mestu za njegovo postavljanje. Adekvatan zid treba da reflektuje najlepšu stranu Vaše prostorije.

Značaj Ogledala u Vašem Domu

Prostorija sa ogledalom izgleda prostranije, veće i svetlije i dobija na određenoj dubini. Sa ovim i te kako šarmantnim elementom prostorija takođe može dobiti svoj lični pečat. Ogledalo odražava i umnožava sve ostale elemente u prostoru. Može imati višestruku ulogu kao i bezbroj mogućnosti što zavisi od Vaše mašte i domišljatosti. Ukoliko ste svesni njegove uloge i imate jasnu nameru kako s njim da upotpunite prostoriju imate mogućnost potpune transformacije Vašeg životnog ili poslovnog prostora.

Važna Napomena

Kao što ne treba preterivati ni sa mnogim drugim detaljima i dekoracijom u prostoru, tako nemojte preterivati ni sa količinom ogledala.

Vrste Ogledala

Ukoliko želite utisak kompletno upotpunjenog prostora birajte uramljena ogledala ili ona koja imaju oborene tj. obrušene ivice.

Ogledalo sa neobrađenim ivicama ili bez rama ponekad mogu ostaviti utisak nedovršenog elementa.

Odraz u Ogledalu

Ono što nam odraz u ogledalu pokazuje je zapravo pravo stanje određenog prostora i elementi koje u odrazu možete videti se u tom slučaju umnožavaju. Zbog toga je veoma važna pozicija ogledala u prostoriji i šta ono reflektuje. Lep odraz će svakako dati efektni komadi nameštaja, cveće, apstraktna slika i sl. Ovakve elemente svrstavamo u pozitivne i poželjne odraze koji u Vaš prostor unose lepotu, radost i pozitivnu energiju.

Nepoželjni detalji svakog prostora su gomila papira, nered, mračne slike, oštećeni zidovi, komadi nameštaja, stare i neuredne lampe i dr. S obzirom da narušavaju izgled kompletnog prostora nisu poželjni ni da se uz njih nalazi ogledalo i da se kroz odraz dupliraju.

Postavljanje Ogledala Na Određenim Mestima – Za i Protiv

 • Ukoliko ogledalo postavite nasuprot ulaznih vrata ili vrata od neke druge prostorije može se napraviti konfuzija u prostoru. Efekat dupliranja vrata koja ogledalo u ovom slučaju izaziva nije preporučljiv i savetuje se da se ogledalo vešto pozicionira i pomeri u stranu kako se vrata neće oslikavati u njegovom odrazu. Postavljanjem ogledala na način tako da se vrata ne ogledaju u njemu činite da ono dobije lični pečat i svojom privlačnošću samo po sebi ulepša prostor.
 • Trpezarija sa velikim i raskošnim ogledalom uvek će izgledati otmeno i lepo. Ukoliko se u odrazu vidi bogata trpeza za najraznovrsnijom hranom, voćem i sl. ovaj momenat stvara duplo veću i bogatiju sliku ove prostorije.
 • Spavaću sobu smatramo oazom mira i relaksacije i vrlo često se savetuje da u ovoj sobi bolje ne postavljati ogledalo, naročito ne neko veliko i upadljivo i nikako naspram kreveta. Po nekim saznanjima ogledalo u spavaćoj sobi može narušiti miran san. U slučaju da imate ogledalo u ovoj prostoriji pre odlaska na spavanje možete ga prekriti prekrivačem u nekom interesantnom dezenu i tako dobiti ukrasni detalj.
 • U dečijoj sobi takođe treba izbeći postavljanje ogledala na vidno mesto jer se malo dete može probuditi u toku noći i uplašiti od svog odraza u ogledalu. S druge strane ogledalo može koristiti u toku razvoja deteta i spoznaje  sopstvenog izgleda tj. odraza u ogledalu pa ga možete postaviti na unutrašnjoj strani vrata od plakara.
 • Veličina i pozicija ogledala u svakoj prostoriji pa tako i u kupatilu su izuzetno važni. U malom prostoru kakvo je uglavnom kupatilo ogledalo po meri je idealno rešenje jer možete iskoristiti svaki milimetar slobodnog prostora. U odnosu na umivaonik ne treba ga postaviti previše nisko jer će kapljice vode konstantno ostavljati fleke po njemu i delovaće neuredno.
 • Poslovni prostori i kancelarije nisu pogodne prostorije za elemente kakvo je ogledalo jer mogu odvlačiti pažnju od ozbiljnih poslovnih obaveza ili razgovora i remetiti radnu atmosferu. U hodnicima poslovnih objekata uglavnom možete videti velike dimenzije ogledala i uz ukrasne biljke, žardinjere i druge elemente mogu pružiti lep i raskošan izgled poslovnog prostora.

Pažljivo odabrano ogledalo donosi pozitivan efekat u bilo kojoj prostoriji i trudite se da uvek bude besprekorno čisto i blistavo. Neka Imperial Ogledala krase i Vaš prostor.

Najčešća Pitanja i Odgovori

Da li Vršite Isporuku Ogledala po Meri?

Isporuku ogledala po meri vršimo na teritoriji celog Beograda i okoline.

Da li se Mogu Poručiti Uramljena Ogledala po Meri?

U našem maloprodajnom objektu možete pronaći gotova ogledala u ponuđenim dimenzijama bez rama ili sa ramom. Isto tako i ogledalo po meri može biti bez rama ili uramljeno.

Kako Najlakše Pričvrstiti Ogledalo za Univer?

Ogledalo se vrlo jednostavno i brzo uz pomoć specijalnog lepka može zalepiti kako na univer tako i na druge vrste materijala. Lepak koji će savršeno pričvrstiti ogledalo za odabranu podlogu možete naći u svim farbarama i radnjama koje prodaju opremu i alat za kuću.

Nazad na vrh