Sa Imperial LED Ogledalima do modernog izgleda kupatila.

Sa Led ogledalima iz naše ponude možete doći do praktičnog i modernog rešenja za svako kupatilo. Da li možete da zamislite kupatilo bez ogledala? Zaista je nemoguće. Želite i kvalitetnu rasvetu uz ogledalo? Na pravom ste mestu.

Na tržištu se mogu naći razne vrste ogledala u raznim dimenzijama i oblicima ali ono što se poslednjih nekoliko godina izdvaja iz ponude jesu LED ogledala. Potpuna dominacija ove vrste ogledala je iz više razloga, pre svega jer izgledaju atraktivno i kupatilu daju moderan izgled a osvetljenje koje pružaju je kvalitetno i ekonomično.

Imperial LED Ogledala za Kupatilo krasi prvenstveno kvalitet i povoljna cena. Posetite nas i pogledajte najraznovrsniju ponudu ogledala na našem tržištu. Ukoliko niste sigurni koji model da odaberete mi ćemo Vam pomoći u tome.

Osnovna svrha svakog ogledala u kupatilu je prvenstveno funkcionalnost. Ogledalo u ovoj prostoriji pored svoje direktne funkcije ima tu mogućnost da utiče i na njen izgled. Odavno je prevaziđeno da se u kupatilu postavi komad ogledala koje će služiti samo da biste se u njemu ogledali nakon svakodnevnih higijenskih rituala koje obavljate.

Moderni modeli sa dodatnom rasvetom i drugim detaljima mogu u potpunosti promeniti izgled kupatila, ispuniti ga svetlošću i u vizuelnom smislu ga učiniti prostranijim. Najraznovrsniji modeli ogledala neobične forme, izvanrednog dizajna i vrhunske rasvete pružaju mogućnost da od najjednostavnije opremljenog kupatila napravite svoj mini spa centar.

LED ogledala za kupatilo imaju poseban šarm i razlikuju se od ostalih modela prvenstveno zbog kvaliteta osvetljenja koje pružaju. Ovaj momenat je posebno važan damama koje se svakodnevno šminkaju ili neguju svoje lice i kosu.

Prednosti LED Ogledala

Neverovatnim napretkom LED tehnologije došlo je do prave ekspanzije LED lampi. Ovu vrstu rasvete možete videti u gotovo svakom domu, ugostiteljskim objektima, maloprodajnim radnjama i na sve većem broju automobila. LED lampe troše minimalnu količinu električne energije, veoma su izdržljive, dugo traju i njihova ugradnja je veoma jednostavna.

Mnogi proizvodi su doživeli pravu revoluciju sa LED osvetljenjem naročito uređaji kao što su televizori, kompjuterski monitori, ekrani na mobilnim telefonima, kućna i ulična rasveta itd. Isti slučaj se dogodio i sa kupatilskim ogledalima i LED osvetljenjem koje je napravilo pravi boom na tržištu.

LED ogledala su uglavnom minimalističkog dizajna i kupatilu pružaju vizuelan efekat da je reč o većoj prostoriji nego što ona zapravo jeste. Dodatna svetlost u kupatilu koju proizvode LED ogledala dovodi do toga da mnogi nakon nekog vremena potpuno prestanu da pale glavnu rasvetu.

Visok kvalitet osvetljenja koji dobijate je sasvim dovoljan za normalno funkcionisanje u kupatilu. Pored kvaliteta ovo osvetljenje krasi i efekat koji stvara u kupatilu tako da ćete dodatno uživati.

U odnosu na ogledala koja imaju klasično osvetljenje ogledala sa LED rasvetom su u značajnoj prednosti a to su:

 • Znatno manje troše električnu energiju. Samo jedna fluorescentna sijalica troši šest puta više struje a klasično osvetljenje čak dvadeset puta više od LED sijalica.
 • Obične sijalice ćete mnogo češće menjati jer im je vek trajanja znatno kraći. LED rasveta ima iza sebe hiljade radnih sati i mogu trajati i do 10 godina što sa standardnim halogenim sijalicama ili onim koje imaju užarene niti nikako nije slučaj.
 • Jedan od najvećih mana klasične rasvete je što je svetlo upereno direktno u ogledalo i pravi senku pa odraz lica ne može biti u potpunosti jasan. To i te kako otežava ukoliko želite precizno da se našminkate, počupate obrve ili sredite kosu. LED ogledala za kupatilo imaju difuzno svetlo koje ne pravi senku već direktno osvetljava lice i po tome je vrlo slično profesionalnom ogledalu za šminkanje.
 • LED rasveta ima nisku radnu temperaturu i gotovo da uopšte ne emituje toplotu što u prilog tome govori i da je u svakom momentu možete dodirnuti rukom bez ikakvih posledica. Isto tako je i smanjen rizik za pojavom požara.
 • LED rasveta ima identičnu jačinu od samog momenta paljenja dok je ne ugasite pa se vrlo često naziva instant osvetljenjem.
 • S obzirom da ne emituje UV i IR zrake nema ni veće količine insekata što je naročito vidljivo u letnjem periodu.

Odgovarajuće LED Ogledalo Za Kupatilo – Kako Napraviti Najbolji Izbor?

Led ogledala možete naći u nekoliko oblika:

 • Okruglo ogledalo je jedan od boljih rešenja za kupatilo sa zaobljenim ivicama. Mogu se naći u standardnoj širini od 60 cm sa različitim paljenjem i gašenjem osvetljenja.
 • Ogledala u obliku pravougaonika su najzastupljenija jer se njima pokriva veća površina i najlakše se uklapaju uz ostale kupatilske elemente. Mogu se postaviti vertikalno ili horizontalno shodno slobodnom prostoru a i samom odabiru pozicije.
 • Ukoliko ne volite klasične oblike možete se odlučiti za trouglaste ili elipsaste oblike ogledala koji su manje zastupljeni a mogu prikazati Vaš jedinstveni stil.

Pored različitih oblika i dimenzija LED ogledala za kupatilo postoje i različiti tipovi senzora za paljenje rasvete a to su:

 • Modeli koji imaju senzor pokreta – svetlo se pali čim prođete rukom preko senzora i ne morate dodirivati površinu ogledala a gasi se nakon 30 sekundi.
 • Kod “touch” paljenja neophodno je da pritisnite obeleženo mesto poput dugmeta i njega koristite prilikom paljenja i gašenja.

Bilo koji od ova dva tipa senzora da odaberete nećete pogrešiti tako da je izbor isključivo na Vama.

Najčešća Pitanja i Odgovori

Koje su Mane LED Ogledala?

Ova vrsta ogledala zaista ima dosta prednosti što smo Vam detaljno i predstavili a što se tiče mana to i nisu neki posebni razlozi koji će Vas navesti da odustanete od njihove kupovine. Jedina mana koja se može navesti je da svojom veličinom zauzimaju kompletan prostor koji ste mu namenili bez mogućnosti za dodatnim i to može predstavljati problem kod manjih kupatila. Sve ostalo je na Vašem izboru.

Cene Led Ogledala

Kao i kod svih ostalih vrsta ogledala cena zavisi od dosta faktora kao što su veličina, oblik, dodatni elementi itd. Visoka cena ne mora uvek ukazivati na to da birate najbolji model jer i sa povoljnijom cenom ogledala možete zadovoljiti svoje potrebe i ukrasiti kupatilo na pravi način. Vodite računa da model koji birate bude funkcionalan i da se što bolje uklopi u ambijent.

Šta Znači Skraćenica LED?

Reč je o svetlećim diodama – Light Emitting Diode.

Nazad na vrh