U potrazi ste za odgovarajućim ogledalom za Vaš dom, poslovni prostor ili ugostiteljski objekat. Niste sigurni koji oblik ogledala će se na najbolji način uklopiti i kako upotpuniti Vaš prostor. Ne znate kako da odaberete odgovarajuće dimenzije kao i dodatne elemente u vidu rasvete, polica, dekoracije i sl. Mi Vam nudimo najkvalitetnija i najpovoljnija ogledala na tržištu. U bogatoj ponudi koju smo pažljivo pripremili za Vas možete pronaći najrazličitije modele ogledala.

Najraznovrsnija Ponuda Svih Oblika i Dimenzija Ogledala na Jednom Mestu – Imperial Ogledala

Planirate da preuredite svoj dom ili poslovni prostor, pronašli ste sve od nameštaja do uređaja i na red je došla dekoracija. Među važnim dekorativnim predmetima u svakom prostoru nalazi se ogledalo. Razmišljate da pored ogledala postavite i adekvatno osvetljenje kako biste ovaj element u potpunosti istakli. Pre nego što se odlučite za određeno osvetljenje dobro razmotrite karakteristike svih tipova rasvete.

Ogledalo sa svetlom uglavnom možete videti u kupatilu a pored toga neizostavan je predmet u svim kozmetičkim i frizerskim salonima. Ovaj interesantan i atraktivan predmet može krasiti i dnevni boravak ili kutak za ulepšavanje u Vašoj spavaćoj sobi. Vrsta osvetljenja zavisi prvenstveno od Vaših potreba a zatim se mora uskladiti sa veličinom prostorije ili kutka u kojem se nalazi. U slučaju da je prostorija u tamnijim tonovima preporučuje se nešto jače osvetljenje.

Pri uređenju prostora vodite računa i o veličini ogledala. Ukoliko je prostor veće kvadrature možete birati i ogledalo većih dimenzija. Sa velikim ogledalom prostor se vizuelno uvećava a predmeti u njegovom odrazu umnožavaju i stvaraju bogatiju sliku u prostoriji. Idealna prostorija u Vašem domu za veliko ogledalo je trpezarija jer se u njemu svakodnevno ogleda sva pripremljena hrana izneta na trpezi kao i voće ili cveće na trpezarijskom stolu.

Svaka manja prostorija ukrašena ogledalom izgledaće veće i prostranije. Uski dosadni hodnici u kojima nema previše detalja sa odgovarajućim ogledalom dobiće na širini i pozitivnoj energiji.

Spavaće sobe nisu idealno mesto za ogledala naročito naspram kreveta. Možete ga postaviti na vrata ili plakar u spavaćoj sobi tako da se krevet ne nalazi u njegovom odrazu.

Važni Elementi Pri Uređenju Prostora

Uređenje doma je veoma kompleksan posao koji zahteva veliku odgovornost pri odabiru svakog komada nameštaja i drugih elemenata. Jedan od najvažnijih i neizostavnih predmeta u svakom domu je svakako ogledalo. Ovaj element pored svoje praktične namene veoma često služi i za dekoraciju određenih prostorija. Uz ogledala je sve češće prisutna i rasveta što daje dodatnu atraktivnost i upečatljivost ovog detalja.

Rasveta u domu ili poslovnom prostoru je izuzetno važna. Pri uređenju prostora jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja jeste za koju vrstu osvetljenja se odlučiti, kao i na koji način je postaviti pravilno. Dnevno svetlo se smatra ubedljivo najlepšim i najprijatnijim osvetljenjem ali s obzirom da se radi o vremenski ograničenom osvetljenju potrebni su i drugi veštački izvori.

Sa odgovarajućom rasvetom u kupatilu, dnevnoj sobi, trpezariji, kuhinji i ostalim prostorijama lakše se obavlja svaki zadatak. Pored toga kvalitetna rasveta pruža prijatniji i sigurniji izgled prostora što direktno utiče na boravak u njemu. Prijatan ambijent pruža dobar izbor lustera ili lampe, a kvalitetna sijalica će svakako prijati očima. S obzirom koliko je rasveta važna i šta sve može pružiti u prostoru veoma je važno da napravite što kvalitetniji i prikladniji izbor.

Odgovarajuće Osvetljenje Za Svaku Prostoriju

Svaka prostorija zahteva određenu rasvetu koja se deli na pet različitih vrsta:

  • Sa svetlosnim okruženjem poput plafonjera, halogene rasvete ili LED panela dobija se osvetljenje kompletnim njihovim obimom pa se svrstavaju u najčešći izbor rasvete.
  • U dodatnu rasvetu spada spot osvetljenje koje je usmereno samo na jedno mesto odnosno određenu tačku i najčešće je usmereno na trpezarijski sto, određeni predmet na zidu, umetničku sliku ili radni sto.
  • Ukoliko želite da istaknete pojedine predmete u sklopu enterijera i dekorišete ih za to je idealna dekorativna rasveta kao još jedna u nizu vrsta rasvete.
  • Još jedna vrsta dodatne rasvete je funkcionalno osvetljenje sa nesmetanim radom koje se uglavnom postavlja iznad radnih površina u kuhinji i sl.
  • Među posebnim vrstama osvetljenja može se naći i pokretna kinet rasveta koja je nešto slabijeg intenziteta i liči na svetlost koju pružaju sveće.

Rasveta Za Ogledalo

Upravo na mestu gde je postavljeno ogledalo rasveta je vrlo poželjna i korisna. Sa osvetljenim ogledalom prostorija će izgledati još lepše i atraktivnije a vizuelno dosta prostranije. Ogledala sa već ugrađenom rasvetom su najjednostavnije i najpovoljnije rešenje. Lampice koje ga krase celom svojom dužinom pružaju jasan i čist odraz i mogu biti od velike koristi.

U slučaju da ste već postavili ogledalo koje nema ugrađenu rasvetu to možete naknadno učiniti sa led trakama ili crevom. Jednostavne samolepljive trake se vrlo brzo i lako postavljaju a možete i uz pomoć uskog kanala i sitnih šrafova postaviti ih oko samog ogledala. Mana samolepljivih LED traka je što se vremenom mogu odlepiti naročito u kupatilu gde je konstantno prisutna vlažnost.

Bolje rešenje u kupatilu naročito zbog vode i vlage su led creva koja reflektuju toplo ili hladno svetlo u nekoliko nijansi pod uglom rasipanja od 360 stepeni. Postavljanje creva je još jednostavnije jer su izuzetno savitljiva i otporna a mogu se kratiti po potrebi. Pored osvetljenja koje pružaju, LED trake i creva su savršeni za dekoraciju.

Najčešća Pitanja i Odgovori

Da li se Mogu Naći Gotovi Modeli Ogledala sa Svetlom i Ormarićem?

U našem maloprodajnom objektu možete pronaći i ovu vrstu ogledala. Reč je o kompletnom setu ogledala sa policama ili ormarićem i dodatno ugrađenom pozadinskom rasvetom. Kupovinom ovog izuzetno praktičnog seta obezbedili ste kupatilu neophodan element kakvo je ogledalo, uz njega dobijate i adekvatno osvetljenje a police ili ormarić možete iskoristiti za odlaganje svih kozmetičkih preparata i ostalih sitnica iz kupatila. Pre nego što se odlučite za ovakvu vrstu ogledala proverite odnosno izmerite da li imate dovoljno prostora u kupatilu.

Koje Vrste Osvetljenja se Mogu Postaviti uz Ogledalo?

U već izrađenim ogledalima sa rasvetom koriste se uglavnom halogene, LED ili fluorescentne svetiljke. Ukoliko ste već odabrali ogledalo bez osvetljenja rasveta se vrlo jednostavno može naknadno postaviti.

Da li LED Trake Mogu Zameniti Glavni Izvor Osvetljenja?

Dovoljna količina LED traka može apsolutno zameniti glavnu plafonsku rasvetu a isto tako mogu poslužiti i za ambijentalno osvetljenje i dodatnu dekoraciju ogledala i drugih elemenata.

Nazad na vrh