Dnevna soba je prostorija u kojoj se provodi najviše vremena. Ovo mesto je glavno kako za porodično okupljanje tako i za druženje sa rodbinom i prijateljima koji Vam dolaze u goste. Ovde je jako bitna atmosfera i način na koji ćete urediti ovu prostoriju kako bi se svi koji u njoj borave osećali što bolje i prijatnije. Svaki detalj mora biti pažljivo odabran i na pravom mestu. Ogledalo za dnevnu sobu može imati glavnu ulogu u dekoraciji enterijera.

Ukoliko još uvek niste pronašli odgovarajuće ogledalo za Vaš dnevni boravak u našoj ponudi Imperial Ogledala za Dnevnu Sobu možete pronaći luksuzne modele ogledala izuzetno elegantnog i sofisticiranog dizajna koji će zadovoljiti ukus čak i onih koji su veoma izbirljivi.

Kako Urediti Savremeni Dom?

Uređenje jednog savremenog doma je izuzetno zahtevno ali sa konkretnim planovima i idejama može biti veoma uspešno. Da bismo jedan životni prostor nazvali toplim domom i učinili ga takvim u pravom smislu te reči bitan je prvenstveno sklad, od prve do poslednje prostorije u njemu. Takođe da bismo se u njemu osećali spokojno i prijatno važno je da ga uredimo na pravi način a detalji i dekorativni predmeti nam mogu pomoći u stvaranju estetskog kvaliteta i udobnosti.

Moć Ogledala u Dizajniranju Prostora

Već dugi niz godina gotovo da se ne može zamisliti ni jedan savremeni životni prostor u kojem nema ogledala. Ovaj element fascinantne moći će svakoj prostoriji dati novu dimenziju i gotovo je sigurno da s njim ne možete pogrešiti. U ponudi su brojni oblici, veličine, boje, zidni, viseći, sa postoljem, ramom ili bez, tako da ga možete uklopiti u svaki stil i ambijent. U slučaju da nemate ideju i pravo rešenje za određeni prostor potražite savet od stručnjaka ili posetite naš maloprodajni objekat u kojem možete videti najraznovrsniju i najbogatiju ponudu ogledala na tržištu.

Uticaj Ogledala u Prostoru

U vizuelnom smislu ogledalo na adekvatnoj poziciji svakom enterijeru pruža osećaj većeg i raskošnijeg prostora i samim njegovim prisustvom dolazi do promene percepcije prostora i prijatnijeg osećaja svake osobe u njemu. Osnovna svrha ogledala nije da se u njemu samo ogledate ili proverite svoj kompletan izgled pri izlasku iz doma već ima i glavnu dekorativnu ulogu kada je reč o detaljima i ostalim dekorativnim predmetima. Definitivno se može zaključiti da je deo uređenja svakog moderno opremljenog prostora.

Pored toga što prostoriju čine prostranijom i većom sa ogledalima dolazi i do ravnoteže i kontrasta i akcenat na ogledalima može biti toliko izražen da je sav fokus upravo na njima. Različiti obimi, proporcije kao i stilovi pružaju Vam mogućnost da ovaj dekorativni predmet vodi glavnu ulogu u prostoru a da to pritom uopšte ne izgleda nametljivo.

Kako Ukrasiti Zidove Dnevne Sobe

U odnosu na druge prostorije dnevni boravak iziskuje nešto više nameštaja i detalja. Pored udobnog nameštaja i bele tehnike kao i kvalitetne rasvete, dekoracija pa i najsitniji detalji su upravo ključ uspešnog uređenja jedne od najvažnijih prostorija u Vašem domu. Toliko različitih stilova kao i bezbroj ideja i načina na koji možete urediti ovaj prostor pružaju Vam bezbroj mogućnosti.

Kada govorimo o zidovima oni su najčešće ukrašeni slikama, policama ili ogledalima. U poređenju sa ogledalima u kupatilu ili hodniku ogledala za dnevnu sobu se ipak razlikuju jer se akcenat na njihovu ulogu u ovoj prostoriji stavlja malo više na dekorativni momenat a znatno manje na praktični.

Stil ogledala treba da prati celokupan ambijent i atmosferu pa tako možete birati od najjednostavnijih modela do onih najekskluzivnijih i raskošnih shodno stilu za koji ste se odlučili pri uređenju kompletnog dnevnog boravka. Ramovi za ogledala mogu biti od različitih materijala i boja i dodatno ukrasiti ceo prostor.

Za dnevnu sobu u kojoj preovladava minimalistički stil najbolje je odabrati pravougaono ogledalo sa metalnim ramom, dok je u retro i rustičnom dizajnu ogledalo sa drvenim okvirom idealno rešenje. Što se tiče dimenzija ogledala trudite se da ih prilagodite veličini dnevne sobe. Ukoliko imate mali dnevni boravak odaberite skladno ogledalo manje ili srednje veličine koje neće zauzeti mnogo prostora a s druge strane izgledati otmeno.

Ogledalo Kroz Istoriju

Ako se osvrnemo vekovima unazad lako se može doći do zaključka da je u gotovo svakoj elitnoj kući ogledalo imalo svoje centralno mesto u dnevnoj sobi i da je predstavljalo odraz statusa u društvu. Modeli koji su tada bili zastupljeni uglavnom su bili veliki i masivni i pokrivali su veliku površinu zida. Velikanima je predstavljalo veliko zadovoljstvo dok se ogledaju u njima i dive svom odrazu. Još jedna od zanimljivosti je i ta da je ogledalo prisutno u gotovo svakoj poznatoj bajci. Dnevna soba nekada je bila poput salona i glavno mesto gde su se organizovali važni prijemi i kokteli sa puno zvanica a ne prostorija koja danas služi za odmaranje i uživanje.

U današnje vreme ogledalo nema tu ulogu kao nekada davno ali je i dalje jedan od važnih elemenata koji će upotpuniti izgled Vaše dnevne sobe. Bakarna ili pozlaćena ogledala velikih dimenzija kakva su nekada krasila dnevne sobe sada su zamenili moderni oblici i dimenzije koji su najčešće pozicionirani iznad kamina ili na praznom zidu u vidu delova koji čine apstraktnu celinu.

Najčešća Pitanja i Odgovori

Kako Vizuelno Uvećati Malu Dnevnu Sobu?

Dnevna soba koja je manje površine i ima dosta nameštaja vrlo jednostavno se može u vizuelnom smislu uvećati postavljanjem ogledala iza određenih komada kao što su komode, police za knjige pa čak i troseda, dvoseda ili fotelje u zavisnosti čime ste opremili svoj dnevni boravak.

Gde Postaviti Ogledalo u Dnevnom Boravku?

Kao i u svim drugim prostorijama tako i u dnevnom boravku važno je da ogledalo bude postavljeno na odgovarajućem mestu. Kada je reč o dnevnoj sobi zapravo prostoriji u kojoj provodimo najviše vremena kada smo kod kuće, savetuje se postavljanje ogledala nasuprot prozora. Ogledalo nasuprot prozora reflektuje svetlost i ovaj prostor će još više obasjati dnevnom svetlošću.

Koji Oblik Ogledala Odabrati?

Dimenzije i oblike ogledala za dnevnu sobu prvenstveno treba prilagoditi veličini prostorije kao i ostatku nameštaja. Zidove koji su već ukrašeni slikama, policama i drugim detaljima ne treba pretrpavati dodavanjem ogledala. Neka ovaj element bude centralna figura jednog zida i trudite se da stil uklopite sa ostatkom enterijera. Za niže i dugačke prostorije preporučuju se duža ogledala postavljena horizontalno a za prostorije sa visokim plafonima ogledalo postavite vertikalno.

Nazad na vrh