Kupatilo pored svoje osnovne funkcije treba da služi i za opuštanje i uživanje. Izgled ove važne prostorije u Vašem domu zavisi od Vašeg ličnog ukusa i stila a od ambijenta koji stvorite zavisi i u kojoj meri ćete uživati u njoj.

Pri uređenju kupatila treba voditi računa o svakom detalju. Ukoliko je u fazi izgradnje ili ga kompletno renovirate imate mogućnost da odaberete od pločica i sanitarija do najsitnijih detalja. Odabir adekvatnog kupatilskog nameštaja ima ključni značaj u izgledu odnosno celokupnoj estetici ovog prostora.

Kupatilski nameštaj se sastoji od:

 • Ormarića i komoda (mogu biti odvojeni ili u sklopu lavaboa)
 • Polica
 • Ogledala (takođe mogu biti odvojeni elementi ili u sklopu ormarića)

Najvažniji deo kupatilskog nameštaja je ogledalo. Bez obzira koji oblik i model odaberete ovo je neizostavan element preko potreban svakom kupatilu.

Važne Karakteristike Ogledala za Kupatilo

Najvažnije karakteristike svakog ogledala za kupatilo su veličina, dodatni elementi (police, etažeri i ormarići) i sistem rasvete.

Zbog čega su važne dimenzije i oblik ogledala? Ovi detalji su od presudnog značaja za skladan izgled prostorije i uklapanja sanitarija sa kupatilskim nameštajem i ostalim elementima. Tako recimo ogledalo u odnosu na umivaonik ili ormarić ne treba da bude većih dimenzija. Ukoliko u kupatilu imate dva umivaonika najbolje rešenje je postavljanje jednog velikog ogledala preko celog zida ili dva manja iznad svakog umivaonika.

U moderno opremljenim kupatilima sve više su prisutna velika ogledala u kojima se može ogledati cela figura. Veće dimenzije svakako zahtevaju i veći prostor. Mala nepregledna ogledala skoro da više nisu u upotrebi i njih ćete retko videti u ovim prostorijama.

Nakon odabira odgovarajuće pozicije ogledala u željenoj dimenziji na red dolaze i drugi detalji odnosno dodaci poput ormarića, polica, etažera i sl. U prostranom kupatilu je znatno jednostavnije raditi na njegovom uređenju i birati elemente, ali ako ste ograničeni sa prostorom onda je važno da svaki milimetar pravilno iskoristite.

Etažeri su praktični i funkcionalni za sitnice i mogu biti dekorativni dok su ogledala sa ormarićem izuzetno funkcionalna i štede prostor. Sa visećim ormarićima u sklopu ogledala rešili ste odlaganje svih kozmetičkih preparata i drugih predmeta koji su Vam neophodni za svakodnevno sređivanje i ulepšavanje.

Sistem rasvete je detalj na koji se ranije nije obraćalo mnogo pažnje ali se vremenom to znatno promenilo. Bez obzira na model i veličinu ogledala odgovarajuće osvetljenje je postalo veoma bitan faktor. Bolja preglednost i efekat koji rasveta pruža učinili su da ogledalo sa rasvetom bude najzastupljeniji i najvažniji element kupatila.

U ponudi pored jednostavno dizajniranih ogledala možete birati različite tipove osvetljenja. Jačina i kvalitet rasvete zavisi i od broja sijalica, pozicije na kojima se nalaze itd. Najsavremniji modeli ogledala sa ormarićem imaju LED rasvetu sa touch tasterom i smatraju se najboljim i najpraktičnijim rešenjem.

Izgled i Kvalitet Ogledala sa Ormarićem

Jednostavni oblici i standardne dimenzije ogledala su sve manje prisutni jer je izbor toliko raznovrstan a postoji mogućnost i da poručite oblik i dimenzije po meri i želji tako da ne morate birati prevaziđene, gotove, klasične modele. Zanimljivi ramovi, brušene ili ravne ivice ogledala, interesantna rasveta su samo neki od detalja koje ogledalo mogu učiniti jedinstvenim i unikatnim predmetom. Manji ormarići u sklopu ogledala ili nešto većih dimenzija u koje možete odložiti dosta toga od peškira, sanitarija, kozmetike i dr. takođe su neizostavni elementi svakog kupatila.

Što se tiče kvaliteta ovog kupatilskog elementa on je od presudnog značaja za dugotrajnost i što bolju funkciju. Materijali koji se koriste za izradu kupatilskog nameštaja moraju biti visokog kvaliteta i otporni na vodu i vlagu. Imperial Ogledala sa ormarićem krasi prvenstveno kvalitet a zatim i povoljna cena. Sa modelima iz naše ponude možete biti sigurni dugi niz godina i zadovoljni njihovom efikasnošću.

Moderno Uređenje Kupatila – Korisni Saveti

Bez obzira na stil i boje za koje se odlučite pri uređenju kupatila najvažnije je da svaki element ove prostorije bude funkcionalan i što kvalitetniji. Ogledalo kao element bez koga se ne može zamisliti ovaj prostor ima jednu od glavnih uloga i u najvećoj meri može uticati na kompletan ambijent. Od višestrukih funkcija koje ima ogledalo sa ormarićem je izuzetno korisno i praktično jer pruža prostor za odlaganje raznih kozmetičkih i drugih sitnica.

 • Pravilno iskoristite svu raspoloživu površinu u Vašem kupatilu.
 • Za skladan izgled prostorije vodite računa o dimenzijama elemenata i stilu.
 • Sa dobrom organizacijom prostora i malo kupatilo može izgledati savršeno.
 • Tuš kabina ili paravan idealni su za kupatila manje površine.
 • Pločice velikih dimenzija stvaraju efekat raskoši i predlažu se u većim kupatilima.
 • Kupatilski nameštaj olakšava odlaganje peškira, kozmetike i drugih stvari.
 • Od kvaliteta kupatilskog nameštaja zavisi i njegov vek trajanja.
 • Pored ogledala sa ormarićem iznad lavaboa, ukoliko Vam to prostor dozvoljava dodatni ormarić ili policu možete postaviti u obično neiskorišćenom delu kupatila iznad wc šolje ili veš mašine.
 • Pravilan odabir i raspored osvetljenja je od presudnog značaja.
 • U kupatilu sa tamnim pločicama, zidovima i ostalim elementima treba birati jaču rasvetu.
 • Ukoliko u nekim trenucima poželite prigušeno svetlo i nešto romantičniju atmosferu dok uživate u svojoj opuštajućoj mirišljavoj kupki rasveta sa dimerom Vam može obezbediti željenju jačinu osvetljenja.
 • Ogledalo sa kvalitetnom rasvetom olakšava brijanje, šminkanje i sl.
 • Jačinu osvetljenja treba prilagoditi površini prostorije.

Najčešća Pitanja i Odgovori

Koje su Dimenzije Kupatilskih Ormarića?

Ormarići iz naše ponude su u nekoliko standardnih dimenzija jednostavni za postavljanje i lako uklopivi. Predlažemo da posetite naš izložbeni prostor i odaberete model koji Vam se najviše dopada i koji najbolje odgovara Vašem kupatilu.

U Kojim Bojama se Mogu Naći Kupatilski Ormarići

Kupatilski nameštaj se uglavnom izrađuje u beloj, krem, sivoj i boji drveta. Bela boja kupatilskog nameštaja je najzastupljenija jer je uvek moderna i prihvatljiva i lako se uklapa sa svim ostalim elementima.

Koji Kupatilski Nameštaj je Najkvalitetniji?

S obzirom da je reč o prostoriji u kojoj je konstantno prisustvo vode i vlage kupatilski nameštaj mora biti otporan na sve negativne uticaje, kvalitetan i izdržljiv. Da bi ovi elementi što duže trajali i kako vlažnost ne bi uticala na njihov izgled potrebni su odgovarajući materijali za njihovu izradu. Najčešće korišćeni materijali u izradi kupatilskog nameštaja su univer i medijapan koji garantuju kvalitet i dugotrajnost. Drveni nameštaj se ne preporučuje u kupatilu.

Kako Najlakše Postaviti Ogledalo sa Ormarićem?

Za postavljanje ogledala sa ormarićem neophodan Vam je alat odnosno bušilica kao i tiplovi i šrafovi. S obzirom da je reč o samom po sebi težem elementu ono se ne može samo zalepiti za zid ili pločice i na taj način sigurno pričvrstiti kao što je slučaj sa samim ogledalom. Pre nego što izbušite odgovarajuće rupe u koje ćete postaviti tiplove i šrafove pažljivo odredite visinu na koju ćete ga postaviti. Vodite računa i o pločicama prilikom bušenja kao i da ogledalo bude u ravni.

Nazad na vrh