Ogledala stvaraju čaroliju, pod uslovom da ste odabrali odgovarajuću veličinu, oblik i boju rama. Uz samo malo mašte i novca prostor možete učiniti ekskluzivnim i raskošnim. Mi ćemo Vam pomoći da tu čaroliju osetite i u svom domu, jer smo za Vas pripremili unikatna Imperial Ukrasna Ogledala.

Dobra refleksija ogledala prostor čini vizuelno većim. Ogledalo je jedan od dekorativnih elemenata sa više namena. Uz osnovnu funkciju koju svako ogledalo ima bilo kog oblika i dizajna mora se istaći i njegova velika moć uklapanja u svaki stil uređenja i uz svaku boju. Za dodatnu blistavost i osvetljenost prostora od ključnog značaja je pozicija na kojoj se ono nalazi.

Kao što samo ogledalo može biti ukrasni predmet tako se i njime mogu ukrasiti drugi predmeti poput stolova, plakara, komoda i drugih delova nameštaja. Ogledalo je neophodno u kupatilu, preporučljivo je za male prostorije jer je u vizeulnom smislu mogu uvećati, poželjni su u spavaćoj sobi ali ne naspram kreveta već u unutrašnjosti plakara tj. vrata, u dnevnoj sobi mogu kroz svoj odraz umnožiti razne predmete od biljaka do lampi, svećnjaka i sl.

Ogledalo Kao Ukras Svake Prostorije

Ogledalo ima prvenstveno praktičnu namenu ali isto tako još mnogo drugih uloga, da unese novinu u prostor i dodatno ga proširi, osvetli i one najmračnije delove kuće ili stana i uz sve to ukrasi svaku prostoriju i pruži joj jedinstven i otmen izgled.

Ako birate ogledalo za kupatilo akcenat prvenstveno stavite na njegovu funkcionalnost a što se dekorativnog dela tiče možete ga ukrasiti raznim detaljima kao što su sijalice, LED svetla, police ili ormarići. Ukoliko imate veliko i prostrano kupatilo možete postaviti nekoliko ogledalo, recimo ako imate dva umivaonika ogledalo je neophodno iznad svakog. U manjim kupatilima trudite se da svaki milimetar prostora maksimalno iskoristite i odaberite model ogledala sa dodatnim elementima koji će Vam služiti za odlaganje pribora za higijenu i kozmetike. Dekoraciju ogledala možete usmeriti na osvetljenje koje je od presudnog značaja u ovoj prostoriji.

U prostranoj dnevnoj sobi ogledalo može biti kao jedan od glavnih ukrasnih predmeta naročito ako na raspolaganju imate veliki zid i ne možete naći adekvatnu sliku kojom ćete obogatiti celu površinu. Kod odabira ogledala za dnevni boravak ram može biti od presudnog značaja pri uređenju ovog prostora. Trudite se da ukoliko ste već opremili celu prostoriju izgled ogledala i stil rama uklopite sa već postojećim nameštajem i drugim elementima.

Manje ogledalo sa ramom može zameniti sliku na zidu i na taj način ukrasiti prostor a odabir rama prilagodite enterijeru kako bi se što bolje uklopilo. Za izradu ramova mogu se koristiti razni materijali kao što su drvo, gips, kovano gvožđe, metal i razni drugi. Ukoliko ste kreativni i dovoljno spretni da sami napravite ram za ogledalo ili već postojeći ukrasite na svoj način možete koristiti grančice bambusa, školjke, šarene kamenčiće, stakliće, šišarke i mnoge druge sitnice.

Ogledala se mogu postaviti na razne načine. Sa kombinacijom više ogledala budite pažljivi i u tom slučaju birajte različite oblike ali jednostavnije ramove i obratite pažnju na proporcije delova u odnosu na celokupnu površinu zida. Zanimljivi mozaici od ogledala mogu biti savršeni detalji dnevne sobe ili čak predsoblja u liniji stepeništa. Na veliki zid nikako ne stavljajte manje ogledalo jer će izgledati nesrazmerno i neprikladno.

Idealno Ogledalo

Bez obzira da li ste se odlučili za jedno veliko ili više manjih ogledala, precizno obrušene ivice, kvalitetan ram od drveta ili nekog drugog materijala, rasvetu uz ogledalo, idealno ogledalo je upravo ono koje se savršeno uklapa u enterijer i prikazuje Vaš lični stil.

Samo jednim ogledalom sa neobičnom formom i nesvakidašnjim dizajnom možete stvoriti jedinstveni izgled prostorije i učiniti ga centralnom dekoracijom na zidu. U velikoj ponudi ramova možete odabrati od najjednostavnijih u svedenoj formi do najraskošnijih u zlatnoj ili srebrnoj boji. Ovaj jedinstveni dekorativni predmet može u potpunosti zameniti svaku sliku ili policu na zidu.

Podeljena su mišljenja o tome koliko ogledala je dovoljno u prostoru, dok neki misle da ne treba preterivati, mnogi svetski stručnjaci iz oblasti dizajniranja enterija smatraju da ne možete pogrešiti koliko god ogledala da postavite. Sa modernim okvirima i neobičnim oblicima stvara se kako dizajneri tvrde prava uramljena umetnost.

Idealno ogledalo mora prvenstveno biti kvalitetno i pružati jasan odraz. Ukoliko ogledalo ima i najmanju nepravilnost ili oštećenje treba ga ukloniti. Oštećeno odnosno polomljeno ogledalo po verovanjima izaziva nesreću i negativnu energiju što je još jedan od razloga da ga zamenite novim.

Funkcionalnost Ogledala

Osnovna namena svakog ogledala je da pruži što jasniji odraz i da se pred njim možete ogledati ili ulepšavati. Kada je reč o ukrasnim ogledalima ona najčešće imaju samo dekorativnu ulogu i u njima se ne možete ogledati na pravi način. Primer za to su ogledala iz delova i razni mozaici koji nemaju jasan odraz i ne mogu pružiti realnu sliku ali su zato jedinstvena i efektna dekoracija.

Najčešća Pitanja i Odgovori

Kako Ulepšati Staro Ogledalo?

Da biste starom ogledalu dali novi izgled prvo što možete uraditi je zameniti mu ram. Sa novim ramom u stilu koji preferirate i koji je zastupljen u prostoru i najstarije ogledalo zablistaće u novom sjaju. Ukoliko su se vremenom pojavile fleke i sitne tačkice na samom ogledalu odaberite neki od “vintage” ramova i na taj način ga učinite starinskim umetničkim komadom.

Na Koji Način se Može Ukrasiti Ogledalo?

Za ukrašavanje ogledala možete koristiti razne materijale od tkanina do prirodnog drveta, školjki, perlica, kamenčića, folije i dr. Uokvirite ogledalo sitnim predmetima koji Vam se najviše dopadaju, budite kreativni i maštoviti i rezultat neće izostati. Sama površina ogledala može se ukrasiti šablonima i specijalnim bojama u čemu čak mogu učestvovati i deca. Peskiranje određenog motiva ili čak logoa Vaše firme u uglu ogledala je još jedan od načina kako možete ukrasiti ogledalo.

Da li Neadekvatan Lepak Može Oštetiti Ogledalo Prilikom Postavljanja?

Kvalitet ogledala u ovom slučaju može biti od presudnog značaja. S obzirom da postoje lepkovi koji su specijalno namenjeni u tu svrhu savetuje se da izbegavate neproverene proizvode već za lepljenje ogledala koristite adekvatan materijal. Lepak za postavljanje ogledala možete naći u svim specijalizovanim radnjama u kojima se prodaju boje i lepkovi.

Nazad na vrh