Sa velikim ogledalom možete potpuno transformisati hodnik u kojem nema dovoljno svetlosti, spavaćoj sobi ili dnevnom boravku dodati efektan detalj ili ukrasiti poslovni prostor. Postavljanjem velikog ogledala na zid možete vizuelno učiniti prostoriju još većom nego što ona zaista jeste.

Imperial Velika Ogledala krase mnoge domove kao i poslovne prostore a ukoliko je i Vama potrebno jedno takvo ogledalo posetite naš salon i sa zadovoljstvom ćemo Vam pokazati našu bogatu ponudu.

Velika zidna ogledala Vašem domu mogu pružiti potpuno novi izgled. Mi smo se potrudili da našu ponudu ogledala prilagodimo svačijem ukusu i budžetu.

Svaka prostorija Vašeg doma pri uređenju zahteva posebnu pažnju. U svakoj od njih neophodni su određeni komadi nameštaja kao i drugi detalji. Dekoracija prostora je zahtevan posao i takođe iziskuje dosta znanja i kreativnosti. Ogledala spadaju u najčešće dekorativne predmete jer su oni pre svega neophodni svakom domu, a njihov izgled jednostavno pleni.

Izgled i veličina ovog predmeta mora se uskladiti sa celokupnim enterijerom. S obzirom na raznovrstan izbor modela svaka Vaša kreativna ideja se sada može pokazati na delu. Poigravanje sa raznim oblicima kao i bojama pružiće Vašem domu unikatan izgled koji će očarati svakog ko kroči u Vaš dom.

Veliko ogledalo zahteva dosta prostora, neobični oblici mogu se savršeno uklopiti u jednostavne enterijere, više ogledala ili mozaik na jednom od zidova stvaraju izuzetno jak efekat, tako da imate bezbroj načina i mogućnosti. Ogledala se mogu montirati na zid pa čak i samo prisloniti što je u poslednje vreme postao trend. Zid na koji ste odlučili da postavite ogledalo možete obojiti u neku drugu boju i ovom reflektujućem predmetu dati lični pečat.

Čarobna Svojstva Ogledala

Ogledala su kroz vekove osvajala razne prostore i mesta pa su se tako našla i u mnogim literarnim delima, filmovima i ritualima. Danas je ogledalo jedan od najvažnijih predmeta koji se koristi za uređenje životnog i poslovnog prostora.

Veliko ogledalo u komadu je samo po sebi efektno tako da mu dodatni elementi nisu potrebni kao ni poseban ram ili osvetljenje. Sa više ogledala iz komada možete se igrati i postaviti ih na razne načine. Za velika ogledala najvažnije je odabrati odgovarajuće mesto odnosno na najbolji mogući način iskoristiti veći zid i postaviti ih pravilno i bezbedno. Ogledala većih dimenzija se mogu vrlo jednostavno i brzo zalepiti na zid korišćenjem specijalnog lepka i samolepljivih traka. Površina na koju se lepi mora biti čista i glatka i ne preporučuje se lepljenje ogledala na tapete.

Pozicioniranje Ogledala

Funkcije ogledala u svakom prostoru su višestruke. Ono može ispraviti svaku nepravilnost u prostoru, pružiti mu dodatnu količinu svetlosti kao i stvoriti prijatan ambijent i pozitivnu energiju.

Pozicija na kojoj će se naći svako ogledalo i imati svoju funkciju je od izuzetnog značaja. Ogledala u standardnim dimenzijama treba postaviti tako da se u njemu možete ogledati na pravi način odnosno da visina ogledala bude u visini očiju. Ukoliko ogledalo postavite previše visoko ono će izgubiti svoju osnovnu namenu. Za postavljanje velikog ogledala ne postoje ograničenja jer njime ukoliko želite možete prekriti ceo zid tako da ne morate voditi računa o visini na koju ćete ga postaviti. U ovom slučaju najčešće je reč o ogledalima bez rama pa je važno da su ivice ogledala obrađene odnosno pravilno obrušene.

Svaka prostorija se može ukrasiti ogledalom, razlika može biti u modelu i položaju. U nekim prostorijama ogledalo ima primarnu funkciju i neizostavni je deo enterijera kao što je recimo kupatilo ili hodnik dok u svim ostalim može imati dekorativnu namenu.

  • Dnevna soba je prostorija sa najviše detalja, a jedan od njih može biti i ogledalo sa finim ramom postavljenim na centralnom mestu recimo iznad kamina ili ugaone garniture. Veliko ogledalo u dnevnom boravku reflektovaće mnoge predmete koji se nalaze u prostoru ispred a to mogu biti i ukrasne biljke, interesantna fotelja i dr. Dnevna svetlost može se vrlo jednostavno dodati prostoriji ukoliko ogledalo postavite naspram prozora.
  • Predsoblje ili hodnik vrlo često budu zanemareni prostori prilikom uređenja a mogu se veoma jednostavno dekorisati ogledalom koje će Vam biti od velike koristi da se u njemu ogledate pre nego što izađete iz svog doma. Ukoliko prostor to dozvoljava postavite ogledalo većih dimenzija kako biste mogli da vidite celu svoju figuru.
  • Postavljanje ogledala u spavaćoj sobi nije obavezno ali ako želite da ono bude prisutno i u ovoj prostoriji iskoristite prostor iznad bračnog kreveta ili unutrašnjost vrata plakara kao idealnu poziciju. Toaletni stočić sa ogledalom takođe može biti jedan od elemenata nameštaja, dok je recimo postavljanje ogledala na plafonu spavaće sobe pravi izazov za ljubitelje ekstravagantnijeg izgleda prostora.
  • Trpezarija sa ogledalom i centralnim osvetljenjem uz sveće i prijatnu večeru može biti jedinstveno romantično mesto za dvoje.
  • Za dečije sobe ovo može biti manje koristan predmet jer deci može odvlačiti pažnju od svakodnevnih školskih obaveza a u nekim situacijama može biti i rizično ukoliko dete u toku igre baci određeni predmet na ogledalo ili udari u njega.
  • Kada je reč o kupatilu prostor iznad lavaboa je unapred rezervisan za ogledalo. Razni oblici, dimenzije kao i rasveta treba da budu prilagođeni svakodnevnim aktivnostima u kupatilu pa je neophodno odabrati model ogledala koji će zadovoljiti sve Vaše potrebe. S obzirom na veliku ponudu i raznovrsnost modela ovo neće biti težak zadatak za Vas.

Najčešća Pitanja i Odgovori

Da li je Bezbedno Lepiti Veliko Ogledalo na Zid?

Uz pomoć specijalnog lepka i obostrano lepljivih traka možete zalepiti svako ogledalo na zid bez bojazni da će se odlepiti ili oštetiti. Kod ovog postupka najvažnije je da površina bude čista i savršeno glatka kako bi se ogledalo pravilno zalepilo i prijanjalo na zid. Ukoliko se odlučite za kačenje ogledala neophodne su četiri rupe u svakom uglu ogledala (ako nemate alat zatražite od stakloresca da Vam to uradi), tiplovi i ukrasni šrafovi za što lepši izgled.

Gde Postaviti Veliko Ogledalo?

Ukoliko imate odgovarajući raspoloživi zid možete ga iskoristiti za postavljanje velikog ogledala jer će ono i najmanjoj prostoriji u vizuelnom smislu pružiti efekat većeg prostora. Po savetima stručnjaka ogledala ne bi trebalo postavljati naspram ulaznih vrata kao i u spavaćoj sobi naspram kreveta. Dnevna soba sa ogledalom naspram prozora biće maksimalno ispunjena svetlošću naročito ako je veliko ogledalo u pitanju. Hodnik sa velikim ogledalom izgledaće još veće i prostranije. Pravi odabir za Vaš prostor može biti upravo veliko ogledalo, vodite računa o količini i izgledu drugih predmeta u prostoru, naročito onih koji se vide u odrazu.

Nazad na vrh