U našem maloprodajnom objektu možete videti razne oblike i vrste ogledala a mi Vam iz našeg bogatog asortimana posebno izdvajamo ogledala sa ramom – od najjednostavnijih do najluksuznijih.

Imperial Ogledala sa Ramom su pravi izbor za Vas.

Ramovi za ogledala mogu biti izrađeni od raznih materijala. Ogledalo jednostavnog oblika u standardnim dimenzijama može doživeti potpunu transformaciju ukoliko mu dodate ram. Deo svakog uređenja prostora bez obzira da li je u pitanju privatni ili poslovni čini upravo postavljanje ogledala na adekvatno mesto jer se određene prostorije jednostavno ne mogu zamisliti bez ovog predmeta. Ovaj element nema samo upotrebnu ulogu već doprinosi u najvećoj meri estetskom izgledu prostora.

Savremeni Životni Prostor

Prijatan i estetski kvalitetan životni prostor je san svakoga od nas i sigurni smo da svako od nas teži ka tome. Šta je važno da prostor bude skladno uređen i da se svi ukućani osećaju prijatno u njemu? Detalji su ključna reč.

Potrebno je uložiti dosta vremena i truda pri uređenju jednog životnog prostora ali nakon toga sledi ona lepa strana Vašeg rada a to je prijatna atmosfera, ugodan osećaj i maksimalno uživanje u svakom kutku. Da bismo od prostora načinili topli dom potrebni su prvenstveno elementi i detalji koji će nam pružiti kvalitet i udobnost. Estetski momenat je jedan od najvažnijih faktora koji utiču na finalni izgled Vašeg doma.

Uređenje Životnog Prostora

Pored toga što ogledalo može biti u sklopu određenih komada nameštaja, kao poseban dekorativni element je mnogo više zastupljen u poslednje vreme.

Ukrašavanje prostora ogledalima je izuzetno zanimljivo i pruža Vam bezbroj mogućnosti a svakako je jedan od omiljenih detalja svakog doma. Još ako ogledalu dodate interesantan ram prostor možete dodatno oplemeniti.

Pored svoje dekorativne uloge veoma je važno da ogledalo bude i funkcionalno. Sa lepim i funkcionalnim ogledalima veoma je jednostavno ukrasiti svaku poslovnu ili stambenu prostoriju. Bez obzira da li su u pitanju zidna ili podna ogledala ovaj element se smatra sastavnim delom kućne ili poslovne dekoracije koji gotovo uvek privlači pažnju i nikada ne ostaje nezapažen a pritom nije nametljiv.

U proteklih nekoliko godina pa i decenija veličine i oblici su se konstantno menjali tako da danas možete pronaći sve moguće veličine i oblike, neobične geometrijske oblike kao i najraznovrsnije materijale koji se koriste za njihovo ukrašavanje.

Jednostavni dizajn ili moderni glamur su samo neke od opcija prilikom odabira odgovarajućeg ukrasnog predmeta a među najtraženijim i najpopularnijim u poslednje vreme jesu podna ogledala u što većim dimenzijama i zlatni, srebrni ili mesingani ramovi.

Vrste Ramova Za Ogledalo i Kako ih Uklopiti Sa Enterijerom

 Da biste napravili dobar odabir rama za ogledalo najvažnije je da pratite stil uređenja prostora.

 • Za izradu najluksuznijih ramova najčešće se koristi kovano gvožđe jer se ova vrsta ramova ističe po svojoj izdržljivosti i kvalitetu. Ogledalo ukrašeno ramom od kovanog gvožđa je stilski najlakše uklopiti sa ostatkom enterijera a neutralna boja omogućava kombinovanje sa svim drugim bojama.
 • Ramovi izrađeni od drveta svrstavaju se u svojevrsnu klasiku. Da bi se izradio ručni drvorez neophodno je koristiti kvalitetno drvo kao što su bukva, hrast, orah, javor, jasen i sl. i izradom ovakvih unikatnih drvenih ramova bave se mnoge zanatske radionice.
 • Moderan plastični ram za Vaše ogledalo takođe može biti jedan od izbora. Ovaj i te kako zastupljen i popularan materijal od kojih se izrađuju mnogi detalji našao je primenu i kod ogledala sa ramom. Ramovi izrađeni od plastike mogu biti ovalnog oblika ili sa oštrim uglovima, u raznim bojama. Jarke boje su sve zastupljenije na tržištu kroz mnoge detalje i predmete a plastični ram sa nekom od jarkih boja može dodatno ulepšati dečiju sobu i učiniti je još veselijom. Pored jednobojnih plastičnih ramova možete pronaći i ramove ukrašene raznim šarama i detaljima.
 • Ukrasni ramovi od gipsa savršeno se slažu sa enterijerom u etno ili retro stilu. Njihov izgled zrači posebnom toplinom a ogledala sa ovom vrstom rama izgledaju sofisticirano i domu pružaju prefinjen i elegantan izgled.
 • Ljubiteljima klasičnog stila predlažemo da odaberu metalni ram boje šampanjca ili nešto malo glamuroznije u vidu fino obrađenog bronzanog rama sa srebrnim prelivom.
 • Mermerni ramovi odišu kvalitetom i luksuzom i ostavljaju bez daha čak i one izrazito probirljive.

Ogledala i Ramovi i Njihova Uloga

Sve veća zastupljenost pravila feng shuija pri uređenju enterijera dovela su između ostalog i do sve veće popularizacije i prisustva ogledala u prostoru. Pri svakom redizajniranju i opremanju prostorija Vašeg doma ogledalo je neizostavan element. Pored toga što vizuelno uvećava prostor i pruža mu dodatno osvetljenje jedan je od glavnih dekorativnih predmeta. Životni prostor bez ogledala se zaista ne može zamisliti.

Ranije se ovaj predmet obavezno postavljao u kupatilu i eventualno hodniku i to u sklopu ormarića za odlaganje obuće i jakni dok je njegova današnja primena i prisustvo obuhvatila i sve ostale prostorije. Razni oblici, veličine, boje, ramovi kao i različite vrste ogledala pružaju Vam dodatnu inspiraciju kako postići perfektan izgled svake prostorije.

Kako Najlakše Ogledalo Prilagoditi Stilu Enterijera

S obzirom na raznovrsnost modela ogledala i bogatoj ponudi na tržištu svakom stilu će pristajati neko od njih. Ovaj korak je vrlo jednostavan samo pratite smernice:

 • U minimalističkom enterijeru savršen detalj može biti peskirano ogledalo.
 • Za luksuzni dekor birajte ogledalo u nekom od vitražnih okvira.
 • Vikendici uređenoj u seoskom stilu dodajte ogledalo sa jednostavnim ramom ili ga ukrasite školjkicama, ratanom i sličnim materijalima što će ga učiniti originalnim.
 • Minimalističkom stilu najbolje odgovaraju velika ogledala.
 • Šareni okviri i cvetni elementi daju prostoru veselu notu.
 • Etno stilu pristaju drveni ili pozlaćeni okviri.
 • Umetnički dekor odgovara svakom enterijeru i ogledala ukrašena na ovaj način su najsvestranija.

Najčešća Pitanja I Odgovori

Da li Treba Uramljivati Velika Ogledala?

Ukoliko imate ogledalo većih dimenzija i želite da ga uramite odaberite odgovarajući stil rama i postavite ga na centralni zid dnevne sobe i stvorićete impresivan efekat. Bez obzira na veličinu ogledala, sa adekvatnim ramom i odgovarajućim položajem ovaj element će biti najzanimljiviji i najefektniji detalj u prostoriji.

Koja je Cena Ramova za Ogledalo?

Ogledala sa ramom se pre svega razlikuju po veličini, kvalitetu rama i materijala od kojeg je izrađen. U našoj ponudi imate veliki izbor ogledala sa ramom od jednostavnih do luksuznih pa su i cene različite. Posetite naš salon i uverićete se u kvalitet i povoljnost naših ogledala.

Nazad na vrh