Mnogim domaćicama koje vode računa o higijeni svog doma nije baš omiljen postupak pranje prozora i drugih staklenih površina. Da bi sve bilo besprekorno čisto, bez tragova sredstava za čišćenje i krpa, bez mrlja i fleka po staklenim površinama, morate prvenstveno imati adekvatan pribor.

Ceo postupak čišćenja ogledala i drugih staklenih površina je izuzetno jednostavan, brz i jeftin uz samo par trikova.

Ono što je najvažnije je da Vam nije potrebno specijalno sredstvo za čišćenje staklenih površina. Dovoljno je da imate obično sirće što pretpostavljamo ima svako domaćinstvo. Obično sirće je verovali ili ne, a ovo je idealna prilika da se u to i uverite, najjeftinije a najefikasnije sredstvo kojim možete besprekorno očistiti svaku staklenu površinu. Pored toga što se koristilo od davnina i koristi i danas reč je o ekološki najzdravijem proizvodu za čišćenje.

Za otklanjanje masnoće i prljavštine sa ogledala potrebna Vam je mlaka voda i sirće. Rastvor napravite u odgovarajućoj posudi i njime natopite krpu kojom ćete ga čistiti. Krpom pređite preko celog ogledala u svim pravcima, ako je potrebno i nekoliko puta, sve dok ne otklonite i najmanju mrlju. Kada ste detaljno očistili ogledalo uzmite čistu krpu od mikrofibera, potopite je u toplu vodu i ispolirajte celu površinu ogledala. Za završnicu i dobijanje blistavog sjaja uzmite suvu krpu i prebrišite ogledalo.

U slučaju da je ogledalo veoma zaprljano i ima previše nagomilane prljavštine i prašine, pre nego što krenete da ga čistite uz pomoć rastvora sirćeta i vode uzmite tečnost za pranje sudova i sunđer i dobro ga očistite.

Besprekorno očišćeno ogledalo zablistaće svojim čarobnim sjajem i pružiti Vam najčistiji odraz.

Zamagljena Ogledala u Kupatilu

Koliko puta Vam se desilo da nakon kupanja ili tuširanja ogledalo u kupatilu bude skroz zamagljeno da se u njemu ne možete ogledati? Postoji rešenje i za to. Problem zamagljenog ogledala možete vrlo jednostavno rešiti uz pomoć pene za brijanje. Ogledalo namažite penom i nakon toga ga prebrišite mikrofiber krpom. Kada završite sa kupanjem ili tuširanjem Vaše ogledalo neće biti zamagljeno i moći ćete da se ogledate u njemu.

Ostavite komentar