Vožnja sa bebom u automobilu za svakog roditelja može biti prava avantura. Čak i ako je kratka relacija u pitanju mora se voditi računa da vožnja bude ugodna i bezbedna za bebu, što podrazumeva svu neophodnu opremu, od sedišta u kojem će se beba voziti pa do najmanjih sitnica koje će je zabaviti.

Autosedišta za decu moraju biti kvalitetna i pravilno postavljena u vozilu. Mnoga deca ne vole da se voze u njima i vrlo često negoduju ali s obzirom da je to jedini način da se dete bezbedno preveze morate biti uporni i naviknuti ga na takav način vožnje.

Kada je mala beba u pitanju ona najčešće prespava vožnju i roditeljima je lakše, ali čim dete malo poraste nema previše strpljenja za statičan položaj u automobilu, traži pažnju i neophodna mu je zabava tokom vožnje. Sedišta za automobil se razlikuju prema uzrastu.

Za bebe Vam je neophodno takozvano “jaje” a za decu koja sede “buster” sedište. Sedište za bebu mora biti postavljeno strogo po uputstvu a beba vezana. Savetuje se da sedište za bebu bude postavljeno na zadnjem sedištu i to u suprotnom smeru od kretanja.

Na prednjem sedištu nije preporučljivo postavljati sedište iz bezbednosnih razloga, odnosno zbog moguće saobraćajne nesreće, otvaranja airbag-ova i sl. gde bebu možete dovesti u veliku opasnost.

Kako da u Svakom Momentu Možete Videti Bebu u Kolima?

S obzirom na položaj sedišta u kojem se beba nalazi i pažnje koja treba da Vam bude usmerena prvenstveno i isključivo na vožnju, u ovakvim uslovima potrebno Vam je i da možete da vidite šta beba radi u svakom trenutku. U tome će Vam najbolje pomoći manje ogledalo poput retrovizora koje se može prikačiti na sedište.

Vi se ne morate okretati nazad da biste je posmatrali već preko retrovizora možete videti bebu u odrazu ogledala koje se nalazi ispred nje.

Za malo veće bebe kada već možete okrenuti sedište u smeru kretanja automobila možete postaviti ogledalo pored retrovizora i tako u svakom momentu možete posmatrati bebu.

Na Koji Način Animirati Bebu u Toku Vožnje?

Najvažnije za svakog roditelja je da vožnja sa bebom u autu protekne što mirnije. Vreme u koje se beba prevozi je veoma važno i potrudite se da to bude u periodu kada bi u većini slučajeva spavala. Trudite se da vožnju isplanirate nakon bebinog obroka i obavezno je presvucite pred put.

U slučaju da je beba iz nekog razloga nervozna i plačljiva budite smireni i pronađite način da je smirite. Muzika u Vašem automobilu može biti jedan od načina, pa čak i da uz muziku pevušite bebi. Bez visećih igračaka, zveckalica i drugih sitnica ne krećite na put jer se upravo njima beba može zabavljati i olakšati Vam vožnju.

Ukoliko beba neprestano plače i ne možete je smiriti dok vozite, zaustavite automobil i proverite da li treba da je nahranite, presvučete, date joj vode i sl.

Ono što nikako ne smete raditi je da bebu otkopčavate u sedištu u toku vožnje ili da je uzimate i na bilo koji način ugrozite njenu i Vašu bezbednost.

Ostavite komentar