Prostorija koja se ne može zamisliti bez ogledala je svakako kupatilo. Hodnik je takođe jedna od prostorija gde se najčešće postavlja ogledalo, jer smo navikli da se ogledamo pre nego što izadjemo iz svog doma. Da li je i u ostalim prostorijama Vašeg životnog prostora ovaj element prisutan i u kojoj meri?

Šta ako ste došli na ideju da sa velikim ogledalom u interesantnom bronzanom ramu ukrasite dnevni boravak ili spavaću sobu sa ogledalom koje ima rasvetu? Na koji način najlakše uklopiti ogledalo sa ostatkom enterijera? Koja veličina je odgovarajuća za dnevnu ili spavaću sobu?

Na ova kao i mnoga druga pitanja ukoliko niste sigurni odgovore potražite u nekoj od specijalizovanih prodavnica ogledala i poslušajte savete stručnih prodavaca ili dizajnera enterijera. Predlozi na koji način sve možete upotpuniti neku od prostorija Vašeg doma je pregršt, a na Vama je da odaberete ono što Vam se najviše dopada i čime ćete biti zadovoljni.

Feng Šhui Tajne Uređivanja Prostora

Ako ste poštovalac Feng šuia onda smo sigurni da ste već upoznati sa tačnim pravilima u postavljanju ogledala u određenim prostorijama i na određenim mestima. Kako ova drevna kineska veština kaže postavljanje ogledala u spavaćoj sobi nije preporučljivo naročito ne nasuprot kreveta.

Da li je Ogledalo u Spavaćoj Sobi Neophodno? 

U većini spavaćih soba ogledalo možete videti na vratima ugradnih ili običnih plakara. Potpuno uobičajeni rituali presvlačenja i oblačenja pred ogledalom dok su nam stvari na dohvat ruke je morate priznati navika mnogih. S obzirom da spavaću sobu ne treba pretrpavati nameštajem i detaljima, vrata od plakara su idealno mesto na koje se može postaviti ogledalo.

S druge strane po feng shui-u  mora se strogo voditi računa o poziciji ogledala, te tako ogledalo ne sme biti okrenuto prema samom krevetu u spavaćoj sobi, takođe ne sme biti ni iznad kreveta.

U luksuzno opremljenim sobama nije isključeno da vidite ogledalo na plafonu tačno iznad kreveta bilo da je u pitanju spavaća soba u stambenom prostoru ili luksuzni apartman za izdavanje. Iako nije u skladu sa drevnom kineskom veštinom ogledalo na plafonu izgleda veoma interesantno i celom prostoru daje poseban izgled.

Prema raznim verovanjima ogledalo koje je postavljeno naspram kreveta može izazivati nesanicu i loš san. Deca manjeg uzrasta ukoliko se u toku noći probude i vide svoj odraz u ogledalo mogu se uplašiti i briznuti u plač. Negativni uticaji prisustva ogledala u spavaćoj sobi su po tvrdnjama feng shui stručnjaka loša sreća, problemi i nesuglasice sa bračnim partnerom i nemiri u toku sna.

Spavaća soba je prostorija koja treba da odiše mirom i harmonijom, u kojoj ćete se potpuno opustiti, uživati i odmoriti. Taj savršeni mir i tišinu pogrešno pozicionirano ogledalo može potpuno narušiti i izazvati negativnu energiju.

Skriveno Ogledalo u Spavaćoj Sobi

Ako Vam je zaista potrebno ogledalo u ovoj prostoriji postavite ga na unutrašnju stranu vrata plakara i tako ćete izuzeti sve ono što po verovanjima nije dobro. Krevet neće biti u njegovom odrazu a Vama će svakodnevno služiti u oblačenju i ogledanju. Ogledala za vrata od plakara se mogu poručiti po meri tako da ih lako možete uklopiti i vrlo jednostavno postaviti.

Ostavite komentar